Goede doelen

Geven is fijner dan krijgen.

In het kader van de MVO-doelstellingen en maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt Coolen Expertise diverse goede doelen, (sport)verenigingen en activiteiten. Die maatschappelijke bijdrage leveren met een combinatie van kennis, tijd en financiele middelen. Dat past goed bij Coolen Expertise want daarmee dragen we bij aan cultuur, educatie en ontwikkeling.

Coolen Expertise draagt bij aan:

Stichting Kansarmen Roemenië

De oprichters van deze stichting zijn geschrokken van de armoede in Roemenië. Zo dicht bij huis, zo veel armoede en ellende. Deze stichting houdt inzamelingsacties voor de allerarmsten en allerzwaksten mensen in Roemenië. Daarnaast steunt zij kinderhuizen, ziekenhuizen en scholen. Coolen Expertise helpt de stichting intensief met kennis, advies en financiële middelen. Regelmatig starten we deelprojecten zoals het project om de allerarmsten een echt dak boven hun hoofd te geven. Dit door het aanbieden van materiaal maar ook hulp en begeleiding.

bus stichting kansarmen roemenie

Stichting Gildefeesten Ravenstein

Elk jaar worden er in Ravenstein de vrije gildedagen en gildefeest van de Kring Land van Cuijk georganiseerd door Stichting Feesten Sint Barbara Gilde. Het Gilde Sint Barbara is een zgn. ‘schuttersgilde’. Schuttersgilden werden in de (vroege) middeleeuwen door de landsheer in het leven geroepen ter verdediging van de plaatselijke (katholieke) kerk en het eigen goed. Een mooie traditie die op deze wijze behouden blijft.

logo gildefeesten ravenstein

Forza4Mees 

Dit team gaat de sportieve uitdaging aan voor Mees en zijn Lotgenootjes. Alle bijdragen komen ten goede van Stichting Energy4all. Hoofddoelstelling van de Stichting Energy4All is: Inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen.Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte en dat is best veel. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar.

logo-energy4all

Natuurspeeltuin Schaijk

Dit is een initiatief van de bewoners de wijk Molengraaf III. Speciaal voor de ontwikkeling is Stichting Natuurspeelterrein Schaijk opgericht. De vier bestuursleden toveren samen met meer dan vijftig vrijwilligers uit de buurt het braakliggende gebied om tot een speeltuin. Coolen Expertise heeft dit initiatief ondersteunt met een Waterpomp.

logo-natuurspeelterrein-in-Schaijk

Stichting Kind & Brandwond

Regelmatig worden we geconfronteerd met de ellende van brandwonden. Daarom kan Stichting Kind & Brandwond rekenen op onze donatie. Kind & Brandwond is een landelijke stichting opgericht door de brandwondencentra voor kinderen & jongeren in Beverwijk, Groningen en Rotterdam. Zij zetten zich in voor preventie, voorlichting, het verbeteren van de zorg, nazorg en kwaliteit van leven van de kids en hun ouders.

logo stichting Kind en brandwond

Stichting Raket

Raket wil de wereld, overheid en werkgevers inspireren om op een andere manier naar mensen met een beperking te kijken. Vaak worden beperkingen gezien als obstakels, waardoor er geen oog meer is voor kansen en talenten

raket

Soul Surf Project Bali

Dit project wil gelijke kansen voor kinderen in Bali. Door het overdragen van kennis krijgen weeskinderen een basis om een toekomst op te bouwen. Door deze kinderen te leren surfen krijgen zij zelfbewustzijn, kennis en zelfrespect. Met de kennis over het surfen kunnen zij zelf les gaan geven en zo iets verdienen en zichzelf in onderhoud voorzien. Het project leert deze kinderen ook veel over de natuur en hun omgeving. Hierdoor worden zij milieubewuster. Zij leren hun omgeving en wereld veel beter kennen en gaan deze waarderen.

logo-soul-surf-project-bali

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Coolen Expertise heeft inmiddels een 5-tal teams gesteund. Mocht u ook deze sportieve plannen hebben dan horen we dat graag.

logo-alpe-dhuzes

Muts af, Berg op

Vijf jonge vitale vrouwen, alle 5 hetzelfde vreselijk nieuws. Ze overwonnen en nu gaan ze fietsen voor deze overwinning. De tocht berg op is niet alleen om een heftige periode af te gaan sluiten en om aan zichzelf te bewijzen dat ze weer voor de volle 100 % in het leven staan…… maar met name om geld in te zamelen voor het KWF. Door onderzoek mogelijk te maken krijgen steeds meer mensen die gediagnosticeerd worden met Kanker een toekomst!

logo-muts-af-berg-op

Hiernaast sponsoren wij regelmatig een sportclubs, verenigingen en overige goede doelen en culturele initiatieven.

Benieuwd naar onze diensten?

Neem contact op