« naar overzicht

Eenmanszaak of Coolen Expertise?

02 december 2015

Na een schade kiezen voor de juiste contra-expert is moeilijk maar ontzettend belangrijk. Steeds vaker worden we geconfronteerd met gedupeerden die in zee zijn gegaan met de verkeerde partij omdat deze kosteloos, vriendelijk of de eerste waren.

Later in het schaderegelingsproces blijken de zaken heel anders te lopen dan voorgesteld.

ZZP-ers

Tegenwoordig bieden diverse éénpitters hun diensten aan als contra-expert om uw belangen te behartigen na een schade. Gedupeerden kiezen soms voor deze partijen omdat ze het eerste aan de telefoon hingen, zo vriendelijk zijn of beloven geheel kosteloos er het maximale uit te halen.

Dit zijn verkeerde redenen om met een dergelijk persoon in zee te gaan. Als uw (financiële) belangen behartigt moeten worden is kennis, kunde, ervaring, professionaliteit,  en inzet van belang.

Kennis op meerdere vlakken

Als een gedupeerde voor een contra-expert kiest betreft het meestal een grote(re) schade. Daarin is bijna altijd sprake van schade op meerdere vlakken en in meerdere disciplines. Denk hierbij aan:

opstal, inboedel, kostbaarheden, inventaris, machine, voorraad, bedrijfsschade, levende have, gewassen, asbest, aansprakelijkheid, etc.

In onze optiek heeft elk deelgebied een goede vakinhoudelijke specialist nodig. Bijvoorbeeld, voor de opstalschade een bouwkundig calculator eventueel aangevuld met een constructeur, voor de bedrijfsschade door een bedrijfseconoom, voor de de inventaris door een bedrijfsmatige inhoudspecialist, etc.

Eenpitter of bureau?

We beweren niet dat er geen goede, zelfstandige, serieuze ZZP-ers te vinden zijn. Maar wel dat er géén zelfstandig werkend contra-expert is die gekwalificeerd is op alle disciplines.

Is er extra kennis nodig, en dat is bijna altijd, dan moet dit extern worden ingehuurd. Het inschakelen van een eenmansbedrijf die weer diverse andere experts moet assumeren is erg onlogisch.

Figuurlijk ter verduidelijking: “Als ik een huis laat bouwen dan huur ik niet alleen een schilder in”.

Team met specialisten

Coolen Expertise heeft als volwaardig contra-expertisebureau al deze kennis wel onder één dak. Coolen Expertise is ingericht op onderlinge samenwerking en communicatie en dat werkt veel beter en efficiënter.

Sterker nog er staat een team met specialisten klaar die allemaal WO/HBO-opgeleid zijn, jaren ervaring hebben op het gebied van schade-expertise en (kandidaat-)NIVRE-registerexpert zijn.

Dit zorgt voor soepele en optimale schaderegelingen. Coolen Expertise heeft imiddels meer dan 3500 positieve ambassadeurs die graag vertellen over onze toegevoegde waarde.

Niet alleen kennis…

Naast veel meer kennis en kunde heeft de inschakeling van een bureau t.o.v een zelfstandig opererend expert nog andere voordelen: bereikbaarheid, continuïteit (ook bij vakantie of ziekte), uitwisseling van ervaring, kennisoverdracht, (beroeps)aansprakelijkheid, professionaliteit, ICT, opleidingen, secretariaat, etc.

Ga daarom niet zomaar direct in zee met de eerste de beste partij maar controleer eerst goed welke kennis er allemaal echt in eigen huis is.

Sine consilio nihil facias, et post factum non paenitebis

  • Deel dit artikel:
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
  • googleplus